”Vargskrämmande” lamor på rymmen

vargskrämmande lamor på rymmen

Aftonbladet rapporterade under lördagen att två lamor sprang fritt mellan Skurup och Lindby i Skåne. Våra misstankar om lamornas hemvist visade sig korrekta.

Vittnen hade hört av sig till Aftonbladet om två lösa lamor som spatserade runt mellan Skurup och Lindby i Skåne. Polisen hade informerats om att lamorna mycket riktigt utgjorde en trafikfara och något vittne påstod sig ha sett djuren under så lång tid som en vecka.

Någon ägare hade polisen inte lyckats finna trots att man ringt ett närliggande gymnasium med djur på schemat. Hade polisen i stället ringt till länsstyrelsen kanske de blivit informerade om att de placerat ut just lamor som ”vargskrämmare”på godsen Skabersjö och Näsbyholm efter en omfattande vargattack 2012.

Efter några snabba kontroller från vår sida visade det sig att lamorna kom från godsen men att de då också hade återbördats. Som ytterligare information fick vi också veta att det inte var första gången lamorna rymt och att de rent generellt genererade mer arbete än vad man trodde från början.

 

Källa: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17897711.ab
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se