VIDEO: Hundvalp tas av vargflock

video vargflock tar hund i by

En övervakningskamera utanför en livsmedelsbutik i Turkiet, fångar hur fyra vargar angriper och för bort en relativt storvuxen hundvalp. Filmen publicerades av turkisk media i december 2013.

Inne i en turkisk by, alldeles utanför en livsmedelsbutik promenera en vargflock förbi. Sammanlagt fyra vargar passerar övervakningskamerans synfält och strax efter kommer en nyfiken hundvalp ut på gatan.

Vargarna tycks ha uppmärksammat hundvalpen omgående, då attacken kommer mer eller mindre omedelbart. Samtliga fyra vargar ger sig på valpen som naturligtvis inte har en chans. Enligt ögonvittnen hade en varg tag om valpens hals medan de tre andra vargarna bet tag i olika delar av hunden för att tillsammans släpa bort den till skogen.

Ett vittne, Ahmet Çamkert säger till Hürriet TV att vargar som uppträder på detta vis förr eller senare blir farliga och att jakt är det enda som hjälper.

Händelsen dateras till den 2 december 2013 enligt källan.

Se filmen här http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/rize-den-soke-eden-goruntuler-geldi_73990

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se