67-årig man dödade angripande varg, Kirgizistan

67 årig man angripen av varg

Tokur Kochkorov försvarade sina får mot vargen med en påk. Efter ett par välriktade slag och ett struptag stupade vargen.

I en by söder om Jalal-Abad i Kirgizistan vaknade Tokur Kochkorov till ljudet av oroliga får som kom från ladan de var inlåsta i under natten. Väl ute vid ladan upptäckte Kochkorov en varg i full färd med att riva ett får. Beväpnad endast med en påk gav den 67-åriga mannen sig på rovdjuret.

Efter ett par välriktade slag kunde Tokur ta ett rejält tag om halsen på vargen och strypa den.

Antalet angrepp i området har stadigt ökat enligt bybor i Suzak-distriktet. Angreppen är svåra att bemöta då vapen vanligtvis saknas. En vädjan har ställts till myndigheterna om hjälp med att bekämpa rovdjuren rapporterar Akipress.

Redaktionens kommentar: Vi minns den äldre ryska kvinnan som under arbetet med sina kor mötte en angripande varg som hon med hjälp av sin yxa dödade på plats. Hennes framfart med vargen gjorde henne till hjälte i den lokala pressen och bland bybor.

 

Källa: http://fergana.akipress.org/news:208536/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se