Kvinna dödade varg med yxa, Ryssland

Att vargar angripen tamboskap och hundar hör till vardagen för många ryssar. Att de angriper människor är inte lika vanligt men det händer. 56-åriga Aishat Maksudova arbetade med stängsel när hon blev angripen av vargen. En intensiv kamp följde som slutade med att vargen dog.

Tv-kanalen RGVKTV intervjuar en spröd liten kvinna som sitter i en sjukhussäng. Handen är bandagerad efter bataljen med vargen och hon visar upp flera skador under inslaget. Att hon blivit angripen av en varg verkar inte vara den stora nyheten utan det faktum att hon slog ihjäl vargen med en yxa.

56-åriga Aishat Maksudova arbetade med stängsel utanför byn Novo Biryuzyak i Kizlyar-distriktet. I hagen hade hon sina kalvar och med sig hade hon en yxa för att slå ner stolpar. Enligt utsago hade hon precis börjat när hon plötsligt finner sig angripen av en varg.

Vargen angrep Aishat utan förvarning vilket resulterade i att kvinnan föll till marken. Hon lyckades dock få upp sin arm vid vilken vargen bet sig fast. Yxan hade hon tappat i samband med att vargen fällde henne till marken. Med en hand fast mellan vargen käftar och utan yxan hade hon bara den andra armen att försvara sig med. Hon tog således ett stadigt grepp om vargens hals och klämde för allt vad hon var värd varpå vargen så sakteliga tappade luften och kraften.

När vargen var märkbart försvagad drog hon ut sin hand från vargens käftar, sträckte sig efter yxan och började slå vargen i huvudet. TV-inslaget visar en död varg liggandes på marken med ena sidan av huvudet kraftigt sargat. Bataljen lär ha varit över efter 5 minuter enligt Aishats syster som visar upp platsen där händelsen utspelade sig.

Vargangreppet och utfallet för vargen del är byns samtalsämne. Bland byns jägare är man imponerade över kvinnans överlevnadsinstinkt och kampvilja.

Vargen uppvisade tecken på att vara undernärd vilket kan förklara beslutsamheten i angreppet och kanske även till viss del det faktum att kvinnan lyckades döda den.

Vargens framfart i Kizlyar-distriktet är välkänd och angreppen mot tamboskap och sällskapsdjur hör till vardagen. Numera har man också förstått att en yxa inte bara kan användas som verktyg utan också som ett vapen.

UPPDATERAD 12.11.13 Tidningen Expressen har via Reuter ett inslag om händelsen som på vissa punkter skiljer sig mot denna version från den ryska tv-kanalen. Inga stora skillnader men att hon först skulle ha försvagat vargen via ett halsgrepp innan hon slog ihjäl den är inte med i Reuters version. Dessutom lär hon ha uppmärksammat vargen innan den angrep då den först givit sig på en av kalvarna. Se Expressen.

Källa: http://www.rgvktv.ru/news/16613
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se