Älghund dödad av varg, Notberg, Filipstad

älghund dödad av varg filipstad

Jakthundsägare i Värmland har haft en betungande säsong med flera angrepp. I lördags dödades ännu en hund av en eller flera vargar norr om Filipstad.

En korsning av jämt- och gråhund dödades under lördagen under pågående älgjakt. Vargen eller mer troligt vargarna, attackerade norr om Filipstad i ett område kallat Notberg. För några dagar sedan attackerades en Gotlandsstövare också just norr om Filipstad. Stövaren klarade sig med bitskador efter att varningsskott avlossats.

Älghunden hade dock inte samma tur utan var enligt uppgift till tidningen Svensk Jakt, mycket illa tilltygad vilket i realiteten betyder helt eller delvis konsumerad.

Att något hände förstod hundägaren genom hundens rörelser på GPS-enheten. DOck var avståndet för stor till hunden varför det tog cirka 30 minuter innan de kom fram till hunden som då alltså var död.

– Det var ett virrvarr av spår och det är svårt att säga hur många vargar det rör sig om. Däremot är han tämligen säker på att det är varg från Brattforsreviret som dödat hunden, berättar Urban Mossberg, länsstyrelsens besiktningsman.

 

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/12/alghund-dodad-av-varg/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se