Ännu ett vargangrepp mot får runt Västervik

Nytt vargangrepp runt västervik

Vargen i trakterna av Västervik verkar ha svårt att låta bli fåren. På tisdagsmorgonen kunde Åke Hallberg konstatera att ytterligare fyra får dödats av varg.

Åke Hallberg, fårägare söder om Västervik har drabbats av vargangrepp två gånger på kort tid. Vargen som rör sig runt Västervik har av allt att döma svårt att hålla sig i från tamboskapen – på drygt en vecka har den dödats 21 får. Senast var i Västrum härom dagen då fyra får hittades döda.

– Det är så ledsamt att se, det är svårt att begripa att det kunde hända igen, säger han till Västerviks Tidning.

Hallberg har cirka 50 djur ute för tillfället. Efter vargangreppet saknar han dock ett lamm som han ännu inte lyckats återfinna. Flera får har också blivit skadade men hur illa skadorna är går inte att avgöra innan djuren tagits in.

Att vargen återvände är inte förvånande men att det dröjde så pass många dagar emellan besöken är ovanligt. Vanligare är att de återvänder redan dagen efter.

– Nej, men jag hade inte förväntat mig att hans skulle återvända så många dagar senare. Mer normalt hade det varit om det hänt dagen därpå, säger Robert Briland till tidningen.

Åke Hallberg verkar dock inte fundera kring att ansöka om skyddsjakt då han upplever proceduren som alldeles för krånglig.

 

Källa: http://www.vt.se/nyheter/lokalt.aspx?articleid=6859720
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se