Brittiska vargaktivister vill stoppa vargjakt i Yakutsk

De svåra vargangreppen i Yakutsk och efterföljande beslut om en omfattande jakt på varg har fått engelska vargaktivister att slå larm och samla in namnunderskrifter.

Vargangreppen i Yakutsk har nått nya nivåer, rapporter om att 200 hästar dödats av varg verkar inte få gehör bland engelska vargaktivister som nu samlar in namn för att få stopp på den omfattande vargjakten.

Som argument för att vargarna inte skall skjutas används idén om att det egentligen är människan som är den värsta predatorn och att vargen följaktligen bör skyddas.

Att det finns uppskattningsvis 5 000 vargar i regionen verkar inte ha någon betydelse för engagemanget. Inte heller att lokal miljöexpertis säger att det är 3 000 fler än vad biotopen klarar av verkar ha någon inverkan på vargaktivisterna som istället framhäver vargens roll i naturen som det centrala.

Lokalt i Yakutsk är dock stödet för varg försvinnande litet enligt genomförda undersökningar.

 

Källa: http://www.ntv.ru/novosti/452096#ixzz2LWNLGAYP, http://www.1tv.ru/news/other/226802
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se