Extremt närgången varg, Lillhärdal

stirrande-varg_640px

Vargar från norr till söder fortsätter alltjämt med att visa sig i närheten av människor. För Siv Reffel i Lillhärdal var avståndet inte större än att hon nästan kunde ta på vargen.

Tidningen Svensk Jakt skriver i sin nätupplaga om en närgången varg i Lillhärdal. Närgången är att betrakta som ordagrant då Siv Reffel från den lilla byn Högen stötte ihop med en varg på sin promenad i skogen. Siv promenerade längs ett uppkört skoterspår då hon plötsligt blev varse att något var i görningen.

– Plötsligt var det något bakom mig som prasslade till. När jag vände mig om kom en varg, passerade mig och gick vidare ner mot stora vägen. När vargen passerade mig var den så nära mig att jag nästan kunde ta i den, berättar Siv Reffel.

Vargen skyggade inte för Reffel men visade inte heller någon aggressivitet.

– Först fattade jag inte vad det var, kanske en hund tänkte jag, men jag fick genast klart för mig att det var en varg och den var väldigt stor.Siv Reffel sprang efter vargen, skrek och tjoade för att den skulle lämna platsen, hon ville inte ha den nära inpå sig igen.

Rädslan kom först efteråt enligt Siv som avslutar med att deklarera sin inställning till varg.

– Jag och många med mig vill inte ha vargar här i Lillhärdal. Man ska kunna gå ut i skogen utan att vara rädd, menar Siv Reffel.

Läs vår sammanställning över ett antal närkontakter med varg dokumenterade under 2012. Sammanställningen ingår i vår artikelserie ”Myter i vargdebatten”.

Källa: http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/03/Oradd-varg-i-Lillhardal-1.45074
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se