Hästar fick vargbesök, Fellingsbro

Vargen eller vargarna runt Fellingsbro i Örebro Län är synnerligen aktiva. Flera observationer har gjorts, en sällskapshund har angripits och nu har varg siktats inne i en hästhage.

De förmodade ungvargarna i trakterna av Fellingsbro är synnerligen aktiva och under söndagen fick flera personer syn på vargar på lite olika platser. Under fredagen fick en lantbrukare i trakten sin gårdshund riven strax efter lunch mitt på gården. Länsstyrelsens personal misstänker att det rör sig om ungvargar som saknar styrning från alfadjuren.

– Det rör sig om valpar som springer runt, säger Leif Einarsson på länsstyrelsen till Nerikes Allehanda.

– De springer lite överallt, och vi jobbar med att spåra dem nu, fortsätter han.

 

Vargbesök i hästhagen

Under söndagen upptäckte en kvinna i Blixterboda att hästarna ställt sig på rad i hagen. Från köksfönstret kunde hon se hur de ställt upp sig som i en enad front och bakom hästarna fanns det får i en annan hage som gjorde lika dant.

– När jag tittade efter varför de stod på bred front såg jag att det stod en varg framför hästarna. Men hästarna jagade bort vargen, berättar kvinnan för Nerikes Allehanda.

– Det var tur att hästarna var där, annars hade vargen nog attackerat fåren.

Ytterligare en observation gjordes vid kyrkan i Fellingsbro då Joakim Andersson fick syn på en varg från sin bil.

– Jag fick syn på den vid kyrkan i Fellingsbro. Jag hade kameran med mig och tog några bilder. Den bara stod där, och verkade lugn, säger han.

 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se