Hund jagades av två vargar. Den ena vargen sköts.

varg sköts i svartnäs

Under söndagen sköts ytterligare en varg i Dalarnas län som en följd av ett angrepp mot en hund. Av de två vargar som angrep hunden sköts den ena.

Älgjaktens premiär i Dalarna fick en oväntad start då inte mindre än två vargar sköts under pågående angrepp. Den ena vargen sköts i västra Dalarna i närheten av Löten efter att den jagat en gråhund tillbaka till föraren som då sköt varningsskott och sedan fällde vargen som inte tog någon notis av varningen.

Den andra vargen sköts under linkande omständigheter i östra Dalarna norr om Svartnäs. Hunden hade nyss släppts för att söka rätt på älg då jägaren och hans son hörde vargyl. Kort därefter kommer hunden springande tillbaka till hundföraren med två vargar i hasorna.

Varningsskottet fick inte önskad effekt varpå den ena av de två efterföljande vargarna sköts. Hunden klarade sig utan skador.

Göran Jansson, besiktningsman vid länsstyrelsen gör bedömningen att vargen sköts i nödvärn enligt paragraf 28.

– Det går väldigt snabbt i sådana här fall. I det här fallet finns det bra dokumentation genom GPS, som visar hur hunden rörde sig ut över en myr och sedan kom i ett rakt streck tillbaka till jägaren.

 

Källa: http://www.dt.se/tema/jakt/1.6376564-jagare-skot-varg-norr-om-svartnas
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se