Hundjagande varg sköts i Löten, Dalarna

hundjagande varg sköts

Älgjakten hade just startat då hundföraren Jimmy Larsson såg sin hund jagas av en varg. Med stöd i paragraf 28 fällde Jimmy då vargen efter att varningsskott avlossats.

Antalet skjutna vargar under pågående angrepp har under året blivit fler än något annat tidigare år. Enligt våra noteringar handlar det om 6 skjutna vargar där tre skett under angrepp mot tamboskap och tre mot hundar. Av dessa tre angripna hundar och påföljande skjutna vargar har alla tre inträffat i Dalarna vilket inte är så konstigt med tanke på det stora antalet vargar inom länet.

Jimmy Larsson hade släppt sin älghund som efter bara 30 minuter kommer springande mot honom med en varg i hasorna. Jimmy skjuter då ett varningsskott som vargen inte tar någon notis av varför nästa skott fäller vargen.

– Jag avfyrade ett skott men vargen brydde sig inte. Därav tog jag beslutet att skjuta vargen för att rädda min egen hund.Två andra vargar hade setts till i området på söndagsmorgonen. Under septemberjakten blev en stövare dödad av en varg i samma område. Det finns alltså gott om varg i Limatrakten, något som många Limabor är irriterade på, berättar Jimmy för Dalarnas Tidning.

Länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson har gjort bedömningen att det rör sig om en korrekt utförd paragraf 28.

 

Källa: http://www.dt.se/nyheter/malungsalen/1.6376521-varg-skjuten-i-loten
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se