Hund smet ur öppet bilfönster – dödades av varg

Fönstret var öppet i bilen medan ägarna var på annat håll. Stövartiken var så pass liten att den kunde ta sig ur bilen. En stund senare dödades hon av vargar.

Både Svensk Jakt och Jakt & Jägare har under dagen rapporterat om en olycklig händelse utanför Orsa i Dalarna:

Ett par jägare hade begivit sig ut på bäverjakt under torsdagens morgon. Bilen parkerades vid ån och stövartiken Sally lämnades kvar i bilen med rutan något nervevad.

Tyvärr var det tillräckligt för att tiken skulle kunna vidga öppningen och ta sig ut. Efter en stund i frihet hade hon hittat en räv som hon började jaga.

När ägaren och hans kompisar hörde att tiken drev sprang de så fort de kunde för att få stopp på henne. De delade på sig för att kunna genskjuta henne men så plötsligt tystnade det i skogen.

När de väl hittade tiken efter en dryg timmes ihärdigt letande var det bara delar kvar av henne.

– Jag blev så ledsen och chockad över att min lilla fina Sally låg där helt söndersliten och halvt uppäten och detta på grund av ett misstag med rutorna på bilen. Nu känns det tungt, berättar ägaren för Jakt & Jägare.

Foto: Jens Fogeus.

 

Läs mer om vargdödade hundar.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se