Hund togs av varg utanför dörren, Stenungsund

hund angripen på tomt stenungsund

Trenden att hundar tas av varg i närheten av boningshus ser ut att fortsätta även i år. En drevertik som vilade i gräset tillsammans med sin valp togs helt plötsligt av en varg.

Ägaren till drevertiken, Jan Andersson höll på med några sysslor utomhus när han plötsligt hörde hundarna skrika från andra sidan huset. Andersson sprang runt huset och ser då en varg med drevertiken i käften.

– När jag kommer runt huset ser jag en varg lufsa iväg mot skogen med tiken i käften. Valpen går bakom och skäller och jag springer efter. Efter 20 meter hinner jag ikapp och då stannar vargen och vänder sig emot mig. Jag trodde den skulle ta mig så jag drog min kniv och skrek, då stod jag en meter från den. Den tittade bara på mig, släppte hunden och lufsade iväg. Den hade inte bråttom, säger Janne Andersson till Svensk Jakts nätupplaga.

Efter att vargen släppt tiken såg Andersson att det var illa ställt med henne.

– Tarmarna hängde ut så jag tog henne direkt till veterinären i Stenungsund. Där sa man att det var lika bra att köra henne vidare till Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg, säger Janne.

Röntgen visade i alla fall att ryggraden klarat sig från allvarliga skador. Vid halvsjutiden i går kväll opererades tiken och Jan väntar fortfarande på besked om tiken kommer bli återställd.

 

Källa: http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/04/Agare-kom-ikapp-varg-med-hund-i-mun-1.47065/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se