Jakt på skånevarg stoppad igen

Miljöorganisationer oavsett storlek skördar fortsatta framgångar i kölvattnet av Århuskonventionen. Nu stoppas skyddsjakten i Skåne igen.

Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt på en varg i Skåne fattades i fredags, överklagades av miljöorganisationen Nordulv några dagar senare och stoppades idag efter att Förvaltningsrätten hörsammat Nordulvs begäran om inhibition.

Skyddsjakten var avsedd att gälla fram till 9 oktober från dagens datum men så länge rätten inte fattat något beslut i frågan blir det heller ingen jakt.

Nordulvs ordförande, Jakob Norstedt-Moberg säger att vargen ”förr eller senare ändå kommer att försvinna från Skåne” och att ”skadorna trots allt varit begränsade”. Med det sagt menar tydligen föreningen att problemet löser sig själv vilket möjligen kan vara sant förutsatt att vargen överger fårdieten samtidigt som den eventuellt lämnar länet.

I annat fall flyttar problemet med vargen.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargjakt-i-skane-stoppad-igen
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se