Korvar analyserade men resultatet hemligt

De korvar som hittades vid en vändplats i skogen som innehöll annat än korv har befunnit sig på SKL en längre tid. Analysen är klar men resultatet är hemligt.

Korvarna som hittades av en naturbevakare vid en vändplan i skogen har befunnit sig hos Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) sedan slutet av mars. Efter lång tids väntan är analysen av innehållet nu klar men resultatet är hemligstämplat skriver tidningen Jakt & Jägare.

Christina Brunell vid polisen i Dalarna uppger för tidningen att förundersökningssekretess råder och att ingen information lämnas om vad korvarna innehöll mer än korv. Enligt SKL har resultatet varit klart sedan maj månad uppger tidningen.

Åse Schoultz, miljöåklagare och ansvarig för utredningen är på semester och väntas tillbaka i början av augusti. Då kanske allmänheten får svar på frågan om korvens kryddning.

Foto: André Mouraux

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se