Labrador vargbiten under promenad, Dalarna

Promenader med hund där det också finns varg ökar helt klart risken för såväl ofrivilliga möten som direkta vargangrepp. Att människor finns i närheten är ingen garanti för att vargen viker undan.

Under den tid vi drivit Vargfakta har det varje år dykt upp nyheter om människor på promenad med sina hundar som möter varg. Ibland slutar det med att hunden dödas eller angrips och ibland är det bara ett obekvämt stort intresse från vargens sida. Kvinnan i Riala, Norr om Stockholm miste sin Wachtel mitt framför sig när hon var på promenad i mitten av april 2011 och Patrik Kvist från Norberg med sin Rottweiler fick kämpa för att inte vargen skulle ta hunden efter att den smugit efter dem en lång sträcka i november 2012.

Tidningen Jakt & Jägare berättar om ett angrepp mot en Labrador sydväst om Borlänge i Dalarna. Labradoren försvann ett 30-tal meter från Maria Grind, över en mindre kulle för att som hon säger i intervjun ”göra ifrån sig”. Straxt därefter hör hon och hennes man hur hunden skriker till varpå hennes man tar sig över kullen och finner hunden skadad.

– Vi hörde hur hon skrek. När vi kom upp satt Tinky och bara skakade och var biten och blödde bak, berättar Maria Grind i Jakt & Jägares webbradio.

Länsstyrelsen har besiktigat skadan och säger att det är bara varg som biter på det viset.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/labrador-attackerad-av-varg
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se