Miljöåklagare Åse Schoultz får vänta – provsvaren väntas först till hösten

Miljöåklagare Åse Schoultz och de fem män som är misstänkta för illegal jakt på varg får vänta till hösten. SKL meddelar att provsvar för vissa bevisföremål troligtvis dröjer till dess.

Tidningen Jaktjournalen har varit i kontakt med utredningschef Christine Brunell som leder utredningen mot de fem män som misstänks för illegal jakt på varg. Brunell säger att provsvaren på de objekt som skickats på analys till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) sannolikt inte kommer förrän till hösten.

Exakt vad som skickats på analys är inte officiellt men advokat Håkan Müntzing har tidigare uppgivit för tidningen Jaktjournalen att det rör sig om fjädrar från hönsfågel.

Orsaken till att sådant funnits med vid det tillfälle då männen greps sägs ha varit att de skulle användas för att fylla på mårdfällor. Det är vanligt att fällor betas även då de inte används för att det tilltänkta bytet ska vänja sig vid att det finns mat att hämta.

Miljöåklagare Schoultz får vänta med beslut om åtal tills utredningen är klar. Som det ser ut nu lär det alltså dröja.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se