Män anhållna för misstänkt illegal vargjakt, Lillhärdal

Fyra män anhölls under söndagen i Lillhärdal misstänkta för illegal vargjakt. Anledningen till att de uppehöll sig i området var för att de rekognoscerade inför en stundande bäverjakt, ett tillåtet vilt under maj månad.

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om att 4 män anhållits, misstänkta för illegal vargjakt i trakterna av Lillhärdal under söndagen. Informationen kring händelsen är knapphändig men enligt en femte person som var närvarande under gripandet handlade det om en rekognoscering inför en planerad bäverjakt med gäster från Danmark.

Den femte personen, som inte blev anhållen berättar om helikoptrar, naturbevakare och avspärrade vägar. Den sammantagna bilden är att det handlade om en ganska omfattande insats från polisens sida.

Bäverjakten skulle bedrivas under måndagen då gästerna från Danmark väntades. Bävrarnas revir ligger inom det så kallade Tandsjöreviret som lär hålla 5 vargar.

Efter att de 4 männen anhållits förflyttades de först till Mora för att under måndagen föras till Borlänge. Miljöåklagare Åse Schoultz säger att hon har fyra dagar på sig att besluta om männen skall häktas. I övrigt är Åse Schultz mycket förtegen om händelsen.

Den man som inte greps är uppriven och mycket bekymrad över hur framtida jakt på lovligt vilt skall kunna bedrivas där det också finns varg;

– Alltihop känns helt sjukt. Så vitt jag vet finns det inga tecken på att det skulle pågå tjuvjakt på vargarna i området. Även om det finns vargspår på våra jaktmarker måste vi väl kunna vara där och jaga eller förbereda för jakt på lovligt vilt, säger mannen till tidningen Jakt & Jägare.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se