Närgången varg skapar oro utanför Torsby

En varg som observerats flera gånger under ett par veckors tid i byarna Utterbyn och Fensbol utanför Torsby skapar oro bland de boende. Ansökan om skyddsjakt kommer att lämnas in.

En ensam varghane har setts bland husen i byarna Utterbyn och Fensbol flera gånger under ett par veckors tid. Vargen har skapat oro bland de boende som tillsammans kommer att lämna in en ansökan om skyddsjakt.

– Min fru såg den alldeles utanför huset en morgon. Det är många som har sett den, säger Lars Sätherberg, rovdjursansvarig i Utterbyns viltvårdsområde, till Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

 

Olustig promenad för barnen till skollbussen

Än så länge har vargen inte tagit några tamdjur i området. Men jagat har den gjort och bara några tiotal meter från ett bostadshus i Fensbol slog den en älgkalv. I huset bor Sven-Olof Back med sin familj. Han är orolig över vargens närvaro.

– Jag har två barn som ibland åker skolskjuts på morgonen. De måste då gå en dryg halvkilometer genom skogen och det känns lite obehagligt. Jag har ju sett vargspår på vägen, berättar Sven-Olof Back för NWT.

Nu ska de två byarnas viltvårdsområden gemensamt ansöka om skyddsjakt på vargen.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se