Nio får vargdödade, Färgelanda

nio får vargdödade färgelanda

I fredags angreps en fårbesättning av varg i Färgelanda kommun. Efter att skadade djur avlivats kunde man konstatera att nio får dött.

Västra Götaland har under året haft flera vargangrepp på får. I fredags var det dags igen i Färgelanda kommun tre mil öster om Kville. I slutet av september sköts en varg i området efter att flera får angripits men enligt länsstyrelsens besiktningsman finns det ytterligare tre vargar i området.

– Jag är ganska övertygad om att det är tre vargar som rör sig i området, säger länsstyrelsens besiktningsman, Göte Johansson till tidningen Jakt & Jägare.

Den aktuella djurägaren släppte ut fåren i hagen innan han åkte till jobbet. Vid hemkomsten fann han fyra döda får och två svårt skadade som avlivades direkt. Därefter vidtog sökandet efter de andra fåren som flytt fältet. Sökandet pågick långt in på småtimmarna med pannlampa och tog även vid under lördagen.

Enligt Johansson finns en sändarförsedd hanne i området tillsammans med en mindre hona. Ytterligare en ensam varg lär finns men innan spårsnön kommit är det svårt att vara helt säker.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/nio-far-dodade-i-vargattack
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se