Snabbt genomförd skyddsjakt på fårdräpande varg

Knappt ett dygn efter att skyddsjakt utlysts på den varg som rivit får i trakterna av Kville, Västra Götaland kunde vargen skjutas.

Någon form av rekord sattes förmodligen under lördagen då en varg sköts mindre än ett dygn efter att länsstyrelsen fattat beslut om skyddsjakt.

Vargen sköts strax efter klockan 13 på lördagen av en jägare utställd i det område där vargen varit synlig sedan angreppet mellan Tanum och Grebbestad. När vargen sköts var den i full färd med att jaga en tacka. Tackan fick enligt uppgift till Radio P4 avlivas som en följd av de skador vargen hunnit tillfoga henne.

Att det gick fort från beslut till verkställande är som bekant inte vanligt då jakt på varg är svårt och särskilt då under barmarksperioden. Vi minns särskilt jakten på vargen ”Kynna”, 2011 som drog ut på tiden trots att hennes position var känd och ett stort antal människor var inblandade i uppdraget att fälla vargen. Även skyddsjakten på Vikbolandet under samma år tog mycket lång tid och inbegrep många engagerade jägare innan vargen kunde fällas.

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5652791

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se