Nya vargangrepp i Riofrio, Spanien

nya vargangrepp i riofrio spanien

Drygt 5 mil väster om Madrid gör vargar återkommande raider mot tamdjur. I Riofrio drabbades man av flera attacker under 2014.

Spansk media rapporterar om vargens härjningar med jämna mellanrum. Vargen kommer genom sin tillväxt allt närmare Madrid vilket innevånarna i Riofrio, drygt 5 mil väster om huvudstaden märkt av allt mer under förra året.

Nyligen, i slutet av februari hittades en vargdödad kalv på ett lantbruk i ett område som heter Cuartel de Santa Maria. Besiktningsmän från lokala miljökontoret har bekräftat att det rör sig om en vargattack. De attacker som anmäls är förhållandevis få jämfört alla som egentligen sker berättar tidningen vilket är i linje med vad vi tidigare skrivit om Spanien.

Skälen till detta är bland annat att lantbrukare själva måste försäkra sig mot vargangrepp och att byråkratin runt ersättningar är ganska omfattande eller att de angripna djuren helt enkelt inte hittas. Utan kadaver blir det svårt att få ersättning.

 

Källa: http://www.tribunaavila.com/noticias/los-lobos-vuelven-a-matar-en-el-municipio-de-riofrio/1393418079
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se