Radiotrafiken blev störd under skyddsjakten i Pöytis, Finland

I samband med skyddsjakten i Pöytis, då två vargar istället för en sköts, slogs radiotrafiken ut efter det att första skottet avlossats. Finska kustbevakningen uppmärksamma störningarna i sin verksamhet.

Skyddsjakten som utfördes av 130 jägare från 11 jaktlag berörde en varg som uppehållit sig närmare bebyggelse än vad som får anses önskvärt. Under själva jakten blev en varg påskjuten men träffen var inte tillräcklig för att djuret skulle lägga sig ned. Den skadade vargen gick undan och det var strax efter att meddelandet om att en skadad varg fanns i området som radiotrafiken slogs ut.

Det är ännu inte känt vem eller vilka som genomförde radiostörningarna men det var inte bara jaktlagen som kände av intrånget. Även den Finska Kustbevakningen märkte av problem i radiotrafiken.

– Att störa en jakt är ett brott. Att störa radiotrafiken under pågående jakt är mycket stötande. Särskilt när det handlar om att ta bort en varg som kan vara en fara för allmänheten. En olycklig följd var även att ytterligare ett djur sköts, meddelar Finska Jägarförbundet till Turun Sanomat.

Finska Jägarförbund hoppas på en grundlig utredning av själva händelsen. Det bör också utredas vem eller vilka som kan stå bakom störningen av radiotrafiken.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se