Sätilavarg smög på hund i trädgård

Vargdödat får från Sätila

Vargen eller vargarna runt Sätila verkar ha intresse för tamdjur. På lördagskvällen syntes den smyga upp bakom en hund i en trädgård.

Efter att elva får hittats vargdödade i Sätila under fredagen kan man konstatera att de skador som ofta kommer med varg gjort sig bekanta med ortsbefolkningen.

På lördagskvällen kunde det ha blivit ytterligare ett angrepp om inte vargen skrämts i väg.

Morgan Robertsson stod med en bekant i dennes trädgård i Sundstorp, Fjärås några kilometer från Sätila när han plötsligt får se vargen smyga upp bakom hans hund.

– Den smög upp sju meter bakom min hund som satt kopplad i kompisens trädgård. Vi stod bara tio meter därifrån och pratade med varandra, skriver Morgan Robertsson till Norra Halland.

I motsats till vad länsstyrelsen sagt om att ingen förhöjd risk för angrepp mot tamdjur föreligger i området säger kunskapen att det är precis tvärt om. Ett angrepp, mot får eller hundar brukar följas av flera – de tre hundarna som dödades i Färila och de tre angreppen på får i Örebro talar sitt tydliga språk.

Foto: Ett av de vargdödade fåren i Sätila fotograferat av Mikael Jägare.

 

Källa: http://www.norrahalland.se/component/content/article/37-artiklar/3374-vargen-smoeg-pa-hundar-i-fjaeras.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se