Ett tredje vargangrepp utanför Örebro

ett tredje angrepp mot får örebro

Natten till söndagen angreps får i trakterna runt Örebro för tredje gången på kort tid. Denna gång dödades ett får I Balsna.

Cirka 15 kilometer väster om den plats där en kvinna blev förföljd av en varg på fredagskvällen inträffade natten mot söndagen ett angrepp mot en mindre fårbesättning. Ett får dödades och ytterligare två fick avlivas till följd av de skador vargen åsamkat dem.

Länsstyrelsen i Örebro har nu börjat diskutera skyddsjakt efter de många incidenterna. Först måste man dock samla in spillning för att via DNA kontrollera att inte den oblyga och angripande vargen är ”genetiskt viktig”. Då återstår att försöka skydda djuren alternativt att skrämma vargen.

– En sak vet vi. Det är att en varg som attackerat en gång ofta kommer tillbaka, säger Inger Holst vid Länsstyrelsen i Örebro till Nerikes Allehanda.

 

Källa: http://na.se/nyheter/orebro/1.1995755-far-dodades-i-natt-i-glanshammar
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se