Socialdemokraterna säger nej till vargfri kommun

socialdemokraterna säger nej till vargfri kommun

Förslaget om att arbeta för Orsa som en vargfri kommun fick inte bifall hos Socialdemokraterna i kommunstyrelsen. Centern och Moderaterna såg dock Sverigedemokraternas förslag som positivt.

Nyligen skrev vi om att Centerna i Orsa gav sitt stöd till den motion som Jan Brand (sd) skrivit om att Orsa kommun skulle verka för att vara en vargfri zon. Centern höll med om att rovdjurstrycket var oacceptabelt och att något måste göras för att förbättra situationen inom kommunen. Även Moderaterna höll med om läget.

De övriga partierna, S, MP och V anser dock att kommunen skall rätta sig efter vad riksdagen beslutar och att rovdjuren inte är en kommunal fråga. Socialdemokraterna skriver i sitt svar till motionen att ”Orsa kommun har att följa beslut”.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har efter att ha behandlat motionen föreslagit att kommunfullmäktige skall avslå Brandts förslag.

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/nej-till-vargfritt-orsa-motion
Bild: Affischernas kamp. Red: Sven Brodin, Carl-Adam Nycop, Åsa Åkerström. Socialdemokraterna 1979
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se