Chef vid Naturvårdsverket känner systerskap med Junselevarg

gunilla sallhed facebook sida

Fler myndighetspersoner och ansvariga inom EU har via sociala nätverk bekänt färg i vargfrågan. Ett nytt tillskott i skaran är chefen för regeringsuppdrag och remisser på Naturvårdsverket.

Vargfrågan har visat sig då och då ge upphov till egna små uttryck i sociala medier från de som är med och styr frågan. Först ut var ”Fantomen”, eller EU-kommissionens företrädare i Sverige, Eric Degerbeck.

Degerbeck beskrev sig själv som Fantomen i vargfrågan vilket också smittade av sig på hans val av porträtt på Facebook, som helt enkelt fick bli en bild av Fantomen. För den som inte är bekant med den trikåförsedda seriefiguren kan det vara värt att veta att han har sällskap av en varg vid namn Devil. Vidare representerar Fantomen det ”goda” vilket då i sakfrågan likställs med att skepticism gentemot varg representerar det ”onda”.

 

erik degerbeck

Eric Degerbeck finns inte längre på Facebook men hans profilbild finns kvar i vårt arkiv.
 

Näste man till rakning var, Jean François Brakeland, verksam inom EU-kommissionen sedan 1993 och ansvarig för juridiska frågor och var direkt involverade i Sveriges pågående ärende kring vargförvaltning. En person med insikt i kommissionens arbete som också haft personlig kontakt med Brakeland beskriver honom som ”påfallande arrogant”.  Hans personliga intresse för varg upplevdes lite besvärande givet hans position.

Degerbecks ”inspirerade” val av porträttbild på Facebook smittade av sig på Brakeland som valde bort en bild av sig själv till förmån för en bild på en varg.

 

Jean-francois Brakeland

Kort efter att artikeln om Brakeland publicerades av oss försvann vargporträttet från Facebook.
 

Och nu har det uppdagats att ytterligare en tjänsteman, eller kvinna i det här fallet har fallit till föga för möjligheterna inom sociala medier. Naturvårdsverkets chef för regeringsuppdrag och remisser, Gunilla Sallhed väljer som bakgrund en stilstudie på den ständigt återvändande finsk-ryska varghonan med en förkärlek för renkött.

I kommentarerna till bilden uttrycker hon sin kärlek till varghonan genom att skriva att hon ”Känner nåt slags systerskap…”. Felstavningen i ”nåt” är autentisk.

Gunilla Sallhed kommentar

Sallhed har under sin tid på Naturvårdsverket bland annat medverkat i ett regeringsuppdrag – ”Förvaltningsverktyg för förekomst av stora rovdjur baserat på en toleransnivå för rennäringen”. Vi får hoppas att ”systerskapet” inte inverkat på Gunilla Sallheds objektivitet när det kommer till varg och rennäring. Men det ligger i farans riktning givet just Junselevargens specifika jaktmarker.

Som kuriosa kan nämnas att en av grundarna till APU (Anti Poaching Unit), Conny Andersson dyker upp bland kommentarerna med en önskan om ”allt skydd till denna vackra vargtjej…”. Gunilla och Conny är vänner på Facebook.

Huruvida vänskapen sträcker sig utanför Facebook är okänt.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se