Tre vuxna svårt skadade i Rumänsk vargattack

Den oberoende Schweiziska nättidningen för mänskliga rättigheter, Current Concerns, rapporterar om ett vargangrepp i Rumänien 2009 där tre människor skadats.

I nättidningen Current Concerns* nr 25, 8 november 2011, rapporteras att tre människor skadats svårt under en vargattack i Rumänien år 2009. Man nämner också att vargattacker mot Rumänska medborgare ”har rapporterats de senaste åren”.

Uppgiften ingår i en längre artikel om vargsituationen i framförallt Schweiz och Tyskland, men också i övriga Europa, där också attacken mot mamman i det svenska Rialareviret tas upp.

Artikeln riktar kritik mot den rådande rovdjurspolitiken i Europa och menar att den är en stor fara för viltvården, men också för säkerheten både när det gäller människor och djurhållning.

 

 

*Current Concerns är en oberoende internationell nättidning med bas i Zürich, Schweiz. Tidningen rapporterar från hela världen om arbetet med mänskliga rättigheter, eller som deras programförklaring lyder: ”The international journal for independent thought, ethical standards, moral responsibility, and for the promotion and respect of public international law, human rights and humanitarian law.”

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se