Vargfakta.se: Inga länsstyrelser går på Mats Rapps linje.

I ett utspel under måndagen påstod vargspåraren Mats Rapp (Dalarna) och Daniel Hansson (Gävleborg) att den illegala jakten på varg ökar i Sverige. Alltså tvärtemot den forskningsrapport som nyligen presenterades av Världsnaturfonden.

I måndagens kontroversiella uttalande om tjuvjakt på varg nämner Mats Rapp bland annat att ”Vi är helt överens på länsstyrelserna om att den illegala jakten ökar”.

På Vargfakta.se bestämde vi oss för att kontrollera sanningshalten i detta. Under tisdagen gick frågan ut till alla länsstyrelser söder om renskötselområdet.

 

Negativa svar från länsstyrelserna

Idag har vi fått svar av samtliga tillfrågade och kan konstatera att ingen av länsstyrelserna stöder Mats Rapps uttalande. Tvärtom svarar somliga att de inte har diskuterat frågan. Under tisdagen gick också länsstyrelsen i Gävleborg ut med en officiell dementi i Svensk Jakt och Jakt & Jägare. Denna återges även i Dagens Nyheter.

Arne Söderberg, SVA, omnämndes också i Expressens artikel, men även han säger sig ha en annan åsikt än Mats Rapp.

 

Mats Rapp.

 

 

[Table=24]

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se