Varg dödade hund på gårdsplan, Finland

Bara sju kilometer från stadens centrum, inne på en gårdsplan dödades en sällskapshund av varg. Det rapporterar den finska tidningen Satakunnan Kansa.

På kvällen den 3 juni dödades en tax av varg inne på en gårdsplan. Upptäckten gjordes då taxen inte låg där den alltid brukade ligga, på sin favoritplats. Efter en stunds sökande hittades hår och blod längs vägen in till gården. Tecken på strid fanns också.

– Jag ringde runt lite och fick tag på en med erfarenhet av liknande händelser. Han sade att det inte var värt att vänta på hunden, den skulle inte komma tillbaka, berättar Heli Tuominen för tidningen Satakunnan Kansa.

Heli Tuominen är upprörd över att ha förlorat sin tax, tillika arbetskamrat på den lokala campingen.

– Läget är helt absurt. De som beskyddar vargen bor i höghus och berörs inte. Välkommen ut till verkligheten, fortsätter Tuominen.

 

Vargbesök inte ovanligt

Heli och hennes grannar har tidigare sett vargar i områdena kring Korkeakoski. I mars satt det en vid brevlådan när hon kom hem sent på natten. Hon såg den tydligt i skenet av bilens ljus som inte direkt skrämde vargen.

Även grannarna har sett en stor varg vid brevlådorna och inte heller då tog den någon direkt notis av den förbipasserande bilen.

 

Källa: http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194746155243/artikkeli/susi%20tappoi%20koiran%20talon%20pihapiirissa.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se