Varg siktad vid Skälby

Strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen sprang plötsligt en varg upp på vägen vid Skälbyavfarten från E 18. Därefter sprang den snabbt in i skogen.

– Jag är bombsäker på att det var en varg, säger Rikard Öjeholm, som fotograferade vargen och skickade filmen till VLT som publicerade den.

Rikard Öjeholm var dock inte ensam om observationen. Polisen har under morgonen fått in rapporter från ett tiotal personer som sett varg i Skälby- och Bäckbyområdet, bland annat på Bandverksgatan, vid E18, Skälby IP och utanför återvinningscentralen Bäckby.

– Nu är den borta och var det en varg så skulle jag tro att det är en ungvarg. De kan förirra sig in i bebyggelsen ibland, säger Pierre Ahlgren på länsstyrelsen i Västmanland.

Oavsett ålder på just denna individ, lär vi få se gott om ungvargar den här sommaren. De cirka 100 vargar som sparkats ut ur sina revir av alfaparen bör snart vara ute på vandringsstråt.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se