Varg skjuten under angrepp, Småland

Varghanen i trakterna av Eriksmåla som misstänks ligga bakom ett stort antal angrepp sköts på måndagskvällen under pågående angrepp.

På kort tid har flera vargangrepp konstaterats i södra och mellersta Sverige vilket är normalt för inledningen av hösten. Vad som dock skiljer sig en smula är att rätten att skjuta angripande djur nyttjats två gånger på samma tid med resultatet att två vargar skjutits.

Som vi rapporterade skedde ett vargangrepp i Eriksmåla som upptäcktes på söndagsmorgonen. Fårägaren hade då blivit av med samtliga får då en killing försvunnit tidigare.

– Efter lördagens fårangrepp återvände vargen i söndags kväll och när djurägaren var ute för att se till sina kvigor kom de springande med vargen efter sig. Han försökte då skrämma bort vargen, men den brydde sig inte så mycket, berättar Jan-Eric Johannisson för tidningen Svensk Jakts nätupplaga.

Vargen återvände på måndagskvällen och upptäcktes när den jagade några kvigkor. När den försökte angripa kvigorna sköts den.

– Det är en paragraf 28-skjutning och det finns inga misstankar om brott, säger Jan-Eric Johannisson.

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/08/varg-paragraf-28-skjuten/

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se