Varg slog rådjur i trädgård, Dalarna

Varg gör ingen skillnad på tomtmark och mer vidsträckt natur när den väl jagar. Det fick byborna mellan Hjortnäs och Sunnanäng erfara på onsdagsmorgonen.

En varg har härjat i byarna kring Hjortnäs och Sunnanäng under en period. I onsdags morse var det dags för närkontakt med naturen då vargens jakt på ett rådjur slutade mitt inne i en äppelträdgård. Där fick vargen tag på och slog rådjuret på plats rapporterar Dalarnas Tidning.

Rovdjursspåraren Mats Rapp har undersökt resterna av rådjuret och kan konstatera att det är slaget av en varg. Redan i måndags kunde byborna observera en varg alldeles invid Hjortnäs brygga. Allt talar för att byborna kommer att ansöka om skyddsjakt på vargen.

Då är det upp till Länsstyrelsen att besluta om det som inträffat strider mot vad som kan uppfattas som normalt beteende för en varg eller om det finns andra aspekter som kan tillstyrka ett skyddsjaktsbeslut.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se