Varg söker näring i centrala Ockelbo

Patrik Jansson såg en varg i full färd med att jaga två rådjur några hundra meter från centrala Ockelbo. Patrik var inte ensam om naturupplevelsen uppger Gefle Dagblad.

Vargens näringssök tar den till platser långt från skogen. Städer, villatomter och andra urbana fenomen utgör inget hinder för vargen som givet sin överlevnadsförmåga och adaptiva synsätt på vad som är gångbart som föda tar den dit där maten serveras.

Ortsbon Patrik Jansson fick tillsammans med en kompis, hans mormor och morfar bevittna hur en varg jagade två rådjur några hundra meter från torget i centrala Ockelbo.

– Vargen jagade två rådjur. Jag vet inte om den tog rådjuren. Det kan inte ha varit något annat än en varg, säger han till Gefle Dagblad.

Sedan en tid tillbaka är skyddsjakt utfärdat på en varg som uppehållit sig i Mo en längre tid. Beslut om skyddsjakt togs efter att vargens beteende ansetts olämpligt. Vargen hade även dödat ett antal får och också tagit en sällskapshund inne på en gårdsplan.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se