Äldre man attackerad av varg, Kazakhstan

I västra Kazakhstan försökte en äldre man mota bort vad han trodde var en hund från trädgården. Det slutade med ett bett i armen då hunden visade sig vara en varg.

På kvällen den 18 april hörde Zhagora Imangaliev sina hundar skälla våldsamt i trädgården i den lilla byn i västra Kazakhstan. Zhagore fick syn på en märklig hund och gick från huset för att skrämma bort den från hans egna hundar. När han ovetandes gick mot den förmodade hunden började den istället springa mot honom.

Vargen, som det visade sig vara bet Zhagora i höger arm i samband med attacken. Imangaliev ropade på hjälp varpå en påpasslig granne kom till undsättning och sköt vargen.

Vargen har skickats till ett medicinsk laboratorium för att analysera huruvida den var smittad av rabies. Zhagora plåstrades om på distriktssjukhuset och sägs må bra efter omständigheterna.

För inte så länge sedan, i början av januari skadades fyra personer av varg i södra Kazhakstan. Även den gången var det en varg som kommit in i en by och som skulle motas bort.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se