Fyra personer bitna av varg i södra Kazakhstan

I Spataev Saryagash-regionen i södra Kazakstan har fyra människor blivit attackerade och bitna av en varg. Vargen upptäcktes bland husen i byn och när byborna försökte mota bort den gick den till attack.

När en bybo upptäckte vargen på sin gård gick han omedelbart ut för att bli av med vargen. Istället för att gå undan hoppade vargen på mannen och bet honom. När så mannen skrek efter hjälp kom flera bybor till undsättning som även de blev skadade när de försökte få bort den angripande vargen.

Byborna lyckades till slut döda vargen som nu undersöks av veterinärer för att se om den eventuellt bar på några sjukdomar. De fyra bitna byborna plåstrades om samtidigt som de vaccinerades mot rabies.

Detta är den andra attacken på människor i Kazakstan på mindre än 1 år. I mars förra året i västra Kazakstan blev två bybor bitna av en varg.

Länk till originalartikeln.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se