Hotfull varg omedelbart avlivad, Finland

Den finska tidningen Vasabladet rapporterar om en hotfull varg som gjort utfall mot en person och hans hund. Vargen avlivades omedelbart då den bedömdes utgöra en fara för ”liv och hälsa”.

I Finland har man uppmärksammat att vargarna inte längre verkar vara direkt skygga för människor. Tidningen Vasabladet rapporterar idag om en händelse i Villmanstrand i södra Karelen. En varg uppträdde hotfullt och gjorde utfall mot en person som rastade sin hund. Den skall även ha rört sig inne bland gårdar och hus.

Polisen fick rapport om attacken mot hundägaren vid lunchtid idag varpå de skyndsamt beordrade att vargen omedelbart skulle skjutas eftersom den uppträtt ovanligt aggressivt. Polisen bedömde situationen som att den ”utgjorde en omedelbar fara för innevånarnas liv och hälsa”.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att en varghona hade fällts alldeles intill bebyggelsen. Den avlivade varghonan skall föras till Helsingfors för att undersökas.

Läs om andra närgångna vargar i Finland.

Källa: http://www.vasabladet.fi/Story/?linkID=195132

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se