Varg observerad i Slottsskogen, Göteborg

varg observerad i slottsskogen göteborg

Efter att ha sett en film är länsstyrelsens rovdjurshandläggare tämligen säker på att det var en varg som besökte Slottsskogen i Göteborg.

En varg observerades i Slottsskogen under lördagen rapporterar Göteborgsposten. Dagen innan hade vargen synts till i Västra Frölunda, cirka 4 kilometer söder om Slottsskogen. Vargen hade även synts till på flera håll runt om i stan enligt lokal press.

– Nu har jag sett den på film och jag kan tämligen säkert säga att det är en varg, säger länsstyrelsens rovdjurshandläggare Nelly Grönberg till tidningen.

Fredrik Kihl och hans familj med tre mindre barn fick sent på lördagskvällen stifta närmare bekantskap med vargen då de var påväg hem till bostaden i Mölndal. Vargen dök då upp i korsningen av Krokslättsgatan och Klintegatan.

– Den kanske var 15 meter ifrån oss och verkade inte alls skygg. Vi gick åt andra hållet men upptäckte att den plötsligt gick bakom oss och följde efter oss en liten bit. Då fick vi lite panik, berättar han.

 

Källa: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1249300-gackande-varg-tillbaka-i-goteborg
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se