Häst dödad av varg, Dalarnas Län

640px-Shetland_Ponies

En shetlandsponny dödades i torsdags av en eller två vargar vid en fäbod i Yttermalung. Angreppet är besiktigat av länsstyrelsens personal.

Vid en fäbod två mil söder om Yttermalung dödades en shetlandsponny av varg under torsdagen. Personal från länsstyrelsen har besiktigat den döda hästen och är säkra på att det rör sig om varg. Möjligen är det två vargar som angripit och dödat hästen.

Angrepp på hästar är fortfarande ovanligt i Sverige men är desto vanligare utomlands. Senast rapporterade vi om statistiken i Portugal där 12 hästar dödats under 2012. I Kazakstan fick en lantbrukare, Vladimir Beluzov 24 fullvuxna hästar dödade av varg under samma år och i Sacha (Yakutsk) uppger myndigheterna att fler än 300 hästar dödades under 2012.

– Jag har sett en del i mina dagar, det var fullt med vargspår på vägen och jag har besiktigat mycket skador som varg orsakat, säger Hans-Olov Hansson till Dalarnas Tidning.

 

Källa: http://www.dt.se/nyheter/malungsalen/1.6164707-ponny-blev-dodad-av-vargar
Foto: Commons Wikimedia
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se