12 hästar dödade av varg 2012, Portugal

Full_Shot_of_horses_of_Parque_da_Pena,_Sintra,_Portugal

Portugisiska institutet för naturvård och skogsbruk (ICNF) har sammanställt antalet vargangrepp under 2012. Bland de vargdödade återfinns 12 hästar.

Med sin närhet till Spanien är det naturligt med en viss migration av vargar och följaktligen också angrepp på tamboskap och övriga tamdjur. Institutet för naturvård och skogsbruk (ICNF) har sammanställt skadorna från 2012 vilka omskrivs i tidningen Correio de Mana.

Statistiken rör de två områdena Paredes de Coura och Arcos de Valdevez där total 58 tamdjur dödats av varg. Av de dödade djuren är 17 nötkreatur, 12 hästar, 2 getter och 27 får. Statistiken pekar enligt ICNF mot en liten ökning sedan år 2010 och årligen betalas ersättningsbelopp om cirka 700 000 ut till drabbade.

Innevånarna i byarna Arcos de Valdevez och Paredes de Coura är dock inte nöjda med antalet angrepp och är i full färd med att samla in namn för att skapa opinion. De menar att de faktiska antalet attacker är långt fler än vad myndigheterna påstår.

 

Källa: http://www.cmjornal.xl.pt/detalhe/noticias/nacional/sociedade/quase-60-ataques-de-lobos-a-gado
Foto: Commons Wikimedia
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se