Räddade hund från att bli vargföda

En varg på tomten och en hund som släpptes ut för att rastas höll på att sluta tragiskt. Ett ingripande fick dock vargen att släppa hunden.

Bor man på landet är det vanligt att man låter hunden rasta sig själv på tomten. Där det finns varg har detta flera gånger slutat i tragedier vilket du kan läsa om här.

På måndagsmorgonen släpptes en jack russel ut på en tomt i Nora kommun. På tomten, ett 20-tal meter bort stod en varg. Länsstyrelsens besiktningsman berättar för tidningen Jakt & Jägare om händelsen.

– Hundägaren öppnade dörren på morgonen och skulle rasta familjens jack russell. Det stod en varg omkring 20 meter bort och den sprang hunden skällande emot, berättar Kjell Johansson.

Vargen försvann in i skogen och hunden förföljde vargen. Först hördes hunden skälla och därefter gnälla. Kjell Johansson fortsätter:

– Sonen i huset tog en käpp och sprang efter in i skogen. Där kom han i fatt vargen som hade hunden i käftarna. Han skrek och viftade och då släppte vargen hunden.

Hunden klarade sig men hade bettskador på båda sidor av kroppen och tydliga märken av vargens hörntänder.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/fick-vargen-att-slappa-hunden/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se