13 vargar rymde från Metro Zoo i Toronto

Enligt polisen har 13 av djurparken Metros vargar rymt och är fortfarande på fri fot. Det meddelar The Toronto Star.

Den 15 december 1985 rymde tretton polarvargar från Metro Zoo i Toronto. Polisen manar till lugn och menar att ingen människa befinner sig i fara. Att vargarna rymt står dock helt klart.

– Vi pratade med zoopersonalen. De räknade igenom alla och fann att 13 stycken saknas. Vi måste försöka få tag i dem så snart som möjligt, sade lokale polisen George Gaunt.

Vargarna uppges befinna sig i nordöstra Scarborough utanför Toronto.

Det är andra vargincidenten på kort tid. För bara två månader sedan rymde en polarvarg genom att hoppa och klättra över ett högt staket. Den sköts i samband med att den återvände till djurparken.

Källa: The Toronto Star, 14 december 1985.

 

UPPDATERING 1:

Den 16 december 1985.

Tre av de förrymda vargarna har fångats in men 10 stycken är fortfarande på fri fot men uppehåller sig i närheten av djurparken.

Under natten har polisen bemannat positioner längs Finch och Morningside avenyerna samt Littles Road, för att varna bilisterna att inte beöka området med vargarna.

Misstanken är stark att vargarnas rymning beror på sabotage av aktivister. Polisen har gått ut med en belöning på 10 000 dollar till den som kan ge tips som leder till att de skyldiga grips.

 

UPPDATERING 2:

Den 17 december 1985. Ytterligare två vargar har lockats tillbaka till djurparksområdet och tagits om hand. Den här gången behövdes inget bedövningsgevär. Det räckte med handklapp och tjoanden från personalen.

– Det här är djurparksvargar och de är mycket undergivna mot människor och andra djur, sa djurparkens representant Toby Styles.

 

UPPDATERING 3:

23 december 1985. De två sista vargarna har nu fångats in. Därmed är alla tillbaka i Metro Zoo. Metros VD, Barry Norton, tror att notan för hela räddningsaktionen kommer att hamna på 50 000 dollar andra menar att det blev betydligt billigare, kanske 15 000 dollar.

Zoopersonalen har meddelat att man aldrig haft för avsikt att skjuta vargarna så länge de uppehållit sig runt djurparken.

– Men om de hade gått ut i grannskapet hade det förstås varit något för polisen att betänka, säger skötaren Ron Barbaro.

Polisen ställer krav på att djurparken ökar säkerheten. Fler bostadsområden är planerade i området.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se