16-årig pojke svårt biten av varg, Minnesota, USA

16-årig pojke svårt biten av varg minnesota usa

16-åriga Noah Graham skulle precis lägga sig i sin sovsäck när han plötsligt angreps av en varg. Vargen slog omedelbart käftarna om Grahams huvud.

I vad som uppges vara den första bekräftade vargattacken i Minnesota i moderna tid skadades en 16-årig pojke allvarligt. Pojken, Noah Graham var på utflykt med sin församling vid en camping vid Lake Winnibigoshish. Han hade varit uppe sent med sina vänner och skulle just krypa ned i sin sovsäck under bar himmel när han angreps bakifrån.

– Noah hörde inte vargen komma, den smög upp bakom honom och bet tag i huvudet just som han höll på att lägga sig, berättar pojken pappa, Scott Graham för CBS News.

Därefter följde en batalj när Noah försökte frigöra sig från vargens käftar. Efter en stund lyckades han med sina egna händer bända upp vargens käftar och komma loss. Väl fri från vargen började han skrika och sparka mot vargen som stod kvar och morrade. Efter en stund försvann den berättar Scott Graham.

Bettet i huvudet var djupt och krävde hela 17 stygn för att stängas (Bilder finns i källhänvisningen. reds anm). Fler bitskador och punkteringar fanns även på andra ställen på pojkens huvud.

Vargen, en drygt 35 kilo tung hane sköts sedermera i närheten av campingplatsen och efter att vittnen beskrivit hur den såg ut kunde man konstatera att det var angriparen som skjutits.

Myndigheterna beskriver händelsen som ”unik” och söker förklaring till angreppet. Käken hos den dödade vargen visade sig ha en smärre deformation, något som så här långt förs fram som en eventuell förklaring.

Noah genomgår även behandling mot rabies i preventivt syfte då provsvar från själva vargen inte inkommit ännu.

 

Redaktionens kommentar: De 6 vargangrepp som skett i Ryssland, Indien och Tajikistan under året där människor också dödats har såvitt klarlagt inbegripit fullt friska vargar. Varken rabies eller andra missbildningar har förts fram som några bakomliggande orsaker.

 

Källa: http://minnesota.cbslocal.com/2013/08/26/dnr-investigating-apparent-wolf-attack-in-n-minn/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se