7-årig pojke dödad av vargar, Kashmir

7-åring dödad av varg kashmir

En 7-årig pojke dödades i lördags av två vargar i den indiska delen av Kashmir. Området har under en tid också fått erfara flera dödliga angrepp från leoparder. Viltförvaltningen kritiseras hårt.

I norra delen av den indiskt kontrollerade delen av Kashmir har tre människor, mestadels barn dödats av leoparder. Angreppen har skett under en period av tre månader. I lördags var det dock inte ett kattdjur som stod för det fjärde dödliga angreppet utan två vargar.

7-åriga Aadil Hameed hade just lämnat hemmet då han angreps av två vargar. Vittnen uppger för tidningen Greater Kashmir att pojken återfanns på platsen för själva angreppet och att han dödats snabbt av de två vargarna. Lokala myndigheter uppger att de tagit sig till platsen direkt efter angreppet i hopp om att få tag på vargarna. Dock utan framgång.

Vargangreppet på Aadil kom bara en dag efter det att en 3-årig pojke dödats av en leopard. I mars dödades en 11-årig pojke av två leoparder och efter det dödades en 8-årig pojke av en ensam leopard i byn Kharchek. Myndigheterna talar om en epidemisk predation på framförallt barn och detta har satt sina spår hos lokalbefolkningen som numera är mycket försiktiga.

Men det verkar dock inte hjälpa. Terrängen är otillgänglig med täta skogar och buskage där rovdjur lätt kan gömma sig. Detta försvåra alla försök från myndigheterna att agera.

Myndigheterna riktar också en del kritik mot de boende i området som de upplever som ovilliga till att hjälpa till med eventuellt infångande av vargar och leoparder. Inget sägs dock i tidningen om de risker ett sådant äventyr betyder för de frivilliga.

 

Källa: http://www.greaterkashmir.com/news/2013/Jul/14/wolf-mauls-7-yr-old-boy-in-kreeri-49.asp

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se