8-årig flicka dödad av varg, Kashmir

manniskor-angripna-av-tama-vargar-1800–2010-talen

Antalet varg- och rovdjursdödade barn stiger i Kreeri, Kashmir. I måndags dödades en 8-årig flicka av varg vilket därmed blev det femte dödsfallet under året.

Tidningen Greater Kashmir rapporterar om ännu fler angrepp från rovdjur med dödlig utgång. Precis som tidigare i området men också i enligt med historiska efterforskningar är det framförallt barn som angrips och dödas.

8-åriga Khubush Jan, dotter till Abdul Hameed Khan i byn Tangwari Bala hade gått till ån för ett svalkande bad. Någonstans mellan huset och ån angreps dottern av en varg.

Flickan ådrog sig allvarliga skador och kördes omedelbart till distriktssjukhuset för akutvård. Skadorna var dock för omfattande varför flickan avled på sjukhuset.

Abdul Rouf Zargar, viltansvarig i området bekräftar dödsfallet samtidigt som han berättar att en grupp jägare skickats till området alldeles efter angreppet i hopp om att kunna oskadliggöra vargen. Dock utan framgång.

Ungefär samtidigt som angreppet på flickan skedde, angreps också en man i ett annat område. Mannen attackerades dock inte av en varg utan av en björn. Utgången blev dock densamma då mannen kunde konstateras död vid ankomst till sjukhuset, skriver tidningen.

Myndigheterna är något besvärade över statistiken som i och med de två senaste fallen visar på en illavarslande trend. Vid det förra angreppet talades det om att det var dags att skjuta några vargar därför att allt pekade mot att de riskerade att utvecklas till ”människoätare”.

Läs om vargangrepp i Indien där hundratals människor, mestadels barn dödats på denna sida.

 

Källa: http://www.greaterkashmir.com/news/2013/Aug/6/bears-maul-8-yr-girl-boy-ex-wildlife-department-employee-to-death-62.asp
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se