Alaskan Malamute troligen vargdödad, Rovaniemi

Alaskan_Malamute

En Alaskan Malamute om dryga 30 kilo hittades död av uppfödaren. Av spåren att döma är det varg som ligger bakom angreppet.

Alaskan Malamute är en stor hund som ibland rekommenderas som boskapsvaktande hund mot just varg. En uppfödare i utanför Rovaniemi i Finland fann en av sina tikar döda och någon strid hade inte förekommit av spåren att döma.

Tiken uppgavs ha varit helt chanslös då spåren tydde på att angreppet kommit bakifrån och att ett dödande bett i nacken utdelats tämligen omgående.

– Jag har arbetat med hundar mycket länge. En hanhund skulle aldrig attackera en tik och om angriparen var en annan tik skulle det finnas tydliga tecken på strid säger Aki Holck till tidningen Lapin Kansa.

Angreppet är anmält till polisen och den döda hunden undersöktes av veterinär. Holck vill varna andra hundägare i området då han menar att en varg som även ger sig på stora hundar kan anses vara särskilt farlig.

Källa: http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194844216346/artikkeli/suurikokoinen+koira+raadeltu+sinetassa.html
Foto: Wikipedia

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se