Äldre kvinna dödad av varg, Tajikistan

kvinna dödad av varg tajikistan

Enligt den Tajikiska radiostationen Ozodi har en 81-årig kvinna dödats av varg i byn Badzhuv Rushan. Grannar som hörde angreppet han inte rädda kvinnan som dog på plats.

I den avlägsna bergsbyn Badzhuv Rushan fruktar innevånarna vargens utökade näringssök. Morgon som kväll håller de sig inomhus för att undvika att stöta på vargar som letar efter något att äta. Det stora snödjupet i regionen har nämligen fått vargarna att överge de vanliga jaktmarkerna till fördel för bebyggelse.

En 81-årig kvinna anfölls tidigt på morgonen av vargar utanför sitt hus. Grannar som hörde hennes hundar skälla rusade till platsen och lyckades driva undan vargarna från kvinnans kropp. Kvinnan hade ett kraftigt bett i halsen och hade redan förlorat medvetandet. Hennes liv gick inte att rädda och inte heller återfick hon medvetandet innan hon slutligen avled.

Direkt efter den tragiska händelsen skickades en insatsstyrka från polisen till platsen uppger Mizrob Dorobov vid ATC.

Den bistra vintern sägs vara anledningen till det stora antalet angrepp mot såväl tamboskap som människor i regionen. I januari förra året angreps 6 personer av vargar men ingen av attackerna var dödliga. 90-åriga Ozodamo Saidnurulloeva ådrog sig då bett i såväl händer som hals och stod under läkarvård under en lång period (bild finns i källhänvisningen).

Sedan 2006 har inga medel avsatts för att kontrollera vargpopulationen vilket i sin tur lett till betydligt fler vargar. Fler vargar har följaktligen givit fler angrepp på såväl människor som tamboskap uppger Ozodi Radio.

tajikistan

 

Källa: http://www.ozodi.org/content/a-woman-rushon-killed-by-wolfs/24892169.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se