Älghund dödad av varg, Åmot, Norge

Två älghundar vargdödade i Norge. Det är resultatet av helgens löshundsjakt rapporterar Norsk TV som också tycks förstå att det också är familjemedlemmar.

Den första av två hundar som dödades av varg i Norge under helgen angreps under ett jaktprov. Den andra dödades under pågående älgjakt i Deset, Åmot drygt fem mil öster om Lillehammer.

– Det hela är väldigt sorgligt. Det var ju inte bara en jakthund utan också en familjemedlem som man knyter an till, det känns inte kul just nu, säger Tollef Mykleby, jaktledar i området till NRK.

Älghunden dödades sent på eftermiddagen. Hundföraren var på plats snabbt efter angreppet men hundens liv gick inte att rädda.

Kommunens rovdjursansvarige, Arve Skjærbæk har besiktigat hunden och kan konstatera att det rör sig om varg. På platsen fanns spår efter varg utöver de typiska bitskador som kunde ses på hunden.

 

Källa: http://www.nrk.no/ho/hunder-tatt-av-ulv-1.12059893
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se