Angripande varg sköts i fårhage, Färila

För fjärde gången i år skjuts en varg under pågående angrepp. Denna gång var en varg i färd med att riva får och lät sig inte skrämmas. Vargen fälldes av djurägaren.

Strax väster om Färila i Hälsingland sköts en angripande varg under söndagsförmiddagen. Detta skriver tidningen Jakt & Jägare om i sin nätupplaga. Några personer passerade fårhagen och såg vargen varpå de underrättade djurägarna som snabbt tog sig till hagen.

– Min man och jag gick dit och då var vargen i full gång med att jaga fåren. Vi skrek och försökte jaga ut den, men vargen brydde sig inte om oss, berättar fårägaren för tidningen.

Då vargen inte tog notis av skriken sköt mannen vargen som föll på platsen. Vargen uppges vara en hona och mellan 2 och tre år gammal av storleken och kroppsbyggnaden att döma.

Vargen sköts i Veckebo vilket ligger några kilometer väster om Färila där stor dramatik utspelade sig tidigare i år då vargar angrep och dödade tre sällskapshundar inom kort tid.

Ett får dödades och ytterligare ett skadades så allvarligt att det senare avlivades.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vuxen-vargtik-skjuten-vid-pagaende-farattack
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se