Angriparens huvud försvann

Somliga berättelser leder till andra. Vid en attack mot tre personer i ryska Lovtsa 1929 lyckades man skjuta vargen, men varghuvudet försvann innan det hann testas för rabies.

Somliga vargincidenter får märkliga slut. Under 1929 rapporterades om en attack av en ensam varg nära staden Lovtsa vid Okafloden.

En man går i sällskap av två kvinnor när plötsligt en varg dyker upp. Alla tre vänder och börjar springa men kvinnorna hamnar sist, blir ikappsprungna och attackerade.

Turligt nog finns en äldre soldat precis intill och han lyckas skjuta vargen innan någon av kvinnorna blivit alltför illa bitna.

 

Oväntad stöld

Då attacken varit djärv bestäms att ett rabiestest bör göras. Vargens huvud skiljs från kroppen och placeras i en väska för vidare transport till laboratoriet i Moskva.

Under nattens färd blir dock väskan med huvudet stulen. Det medför att vargen aldrig testas för rabies och man får hoppas att kvinnorna inte utvecklade sjukdomen om den nu låg bakom den överraskande attacken.

Hur tjuven reagerade när han öppnade väskan och fann en blodig vargskalle kan man bara spekulera i.

 

Källa: Wolves in Russia, Will N Graves 2007.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se